BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, December 27, 2011

Kecuaian Pegawai kerjaan atau Geram atas dasar Parti..?

Sepatutnya Pegawai yang terlibat diambil tindakan...Kes semacam ini bukan baru dah banyak dan dimerata jabatan kerjaan..cuma kalau mangsanya orang awam yang kurang pengetahuan akan jadikan santapan siPegawai yg berotak dungu lagi remote UMNO..sepatutnya pegawai yg terlibat diambil tindakan keras sebagai contoh Kera Jaan prihatian pada Rakyat..saya sendiri memang pernah hadapi kerenah sebegini ,tapi bila kita mengeras dan cakap ala politik sikit terus pegawai terbabit tolak masaalah kita pada pegawai lain..binawe betul makan gaji dari wang rakyat tapi buat kerja untuk UMNOBN..
Isu MyKad: JPN mohon maaf pada Mufti Perlis
Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) memohon maaf kepada Mufti Perlis Dr Juanda Jaya atas kesulitan ketika berurusan di pejabat JPN Kuching, Sarawak baru-baru ini bagi memohon Mykad anak perempuannya.
  
Ketua Pengarah JPN Datuk Jariah Mohd Said dalam satu kenyataan hari ini berkata isu itu timbul kerana petugas kaunter berkenaan tidak merujuk pegawai atasan bagi kes yang meragukan.
  
"JPN telah mengenal pasti masalah yang berbangkit dan segala usaha memperbaiki kelemahan telah diambil supaya kesemua pegawai yang bertugas di bahagian kaunter dapat melaksanakan tugas secara profesional," katanya yang turut mengulangi kenyataan Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri Tan Sri Mahmood Adam seperti yang dilaporkan semalam.
  
Jumaat lepas, Dr Juanda dilapor mengkritik JPN setelah dimaklumkan anaknya, Sumaiyah Syahidah, tidak layak memohon kad pengenalan kerana dikatakan bukan warganegara Malaysia.
  
Jariah berkata kad pengenalan pemohon telah siap dan sedia untuk dikutip di pejabat JPN Kuching.
  
"Sesungguhnya, jabatan ini tidak sesekali bermaksud untuk menafikan hak serta status kewarganegaraan anak beliau sebagai warganegara Malaysia," katanya

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails