BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Monday, December 19, 2011

Kenapa harus berlaku sewaktu Suami berkuasa..?

PIMPINAN PR SEBOLEHNYA ELAKKAN SITUASI SEBEGINI...INI BERLAKU SEWAKTU SUAMI ATAU ISTERI MEREKA BERKUASA..KENAPA INI HARUS BERLAKU DIWAKTU ITU..?NAFI MEMANG SEMUA ORANG BOLEH..TAPI KITA KENA SELIDIK DAHULU A..ADAKAH SYARIKAT INI SEBELUM INI MASUK TENDER DIMANA MANA JABATAN KERAJAAN..KALAU ADA KIRA OK JUGA...TAPI KALAU HANYA MASUK TENDER SEWAKTU KAUM KELUARGA BERKUASA...KESAHIHAH MASIH BOLEH DIPERTIKAIKAN..?APA MACAM...KALAU NAK ADIL KENA ADIL DALAM SEMUA HAL DAN SITUASI....TAMBAH LAGI SEKALI MASUK TENDER TERUS BERJAYA..INI LAGI PROBLEM...
Kontrak lounge suit: Penulis blog dicabar lapor SPRM
Setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming hari ini mencabar penulis blog pro-BN untuk membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia berhubung dakwaan rasuah melibatkan syarikat isterinya.

Beliau turut mengakui bahawa syarikat isterinya, Wong Seow Ching memenangi kontrak untuk membekalkan pakaian lounge suit kepada ahli majlis kerajaan tempatan Ipoh pada 2008.

Syarikat Ethan & Elton Sdn Bhd itu bagaimanapun mendapat kontrak berkenaan melalui proses tender terbuka melalui Majlis Bandaraya Ipoh, katanya yang menegaskan perkara itu berlaku dengan bersih dan telus.

Menteri besar pada waktu itu, Datuk Seri Mohamed Nizar Jamaluddin dan juga beliau sendiri tidak terlibat dalam lembaga tender, kata Nga.
Mereka juga tidak terlibat dalam proses membuat keputusan, katanya lagi ketika dihubungi Malaysiakini hari ini.

Nga berkata syarikat yang membida untuk membuat pakaian berkenaan pada kadar RM650 sepasang itu diuruskan oleh rakan kongsi Wong.

"Isteri saya cuma rakan kongsi lelap," kata ahli exco Perak itu lagi.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails