BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, December 20, 2011

Kesan..bila Tukang merapu dilantik jadi Menteri

APAKAH JADAHNYA NAK DISAMPAIKAN OLEH SIMENTERI BENGKANG INI..DAH PUSAT PUSAT...MEMANG LE PERUNTUKKAN KENA BANYAK DAN LEBIH..SEBAB SEGALA HASIL KUTIPAN DARI CUKAI DAN MACAM MACAM LAGI ADALAH MILIK PUSAT....SO APA YANG DI DOK MOMOK KAT SINI NI...ADOOOH..KALAU DAH TUKANG PENCACAI DILANTIK JADI MENTERI AKHIRNYA ..MACAM INILAH STANDARD OTAK MEREKA..
Noh: Peruntukan pusat lebih berbanding negeri
Peruntukan yang disalur kerajaan pusat untuk membangunkan Selangor lebih besar berbanding jumlah yang diperuntuk kerajaan negeri itu sendiri, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar.
Beliau memberi contoh peruntukan tahun ini yang mana kerajaan pusat menyalurkan RM2.7 bilion untuk negeri itu.
NONEDi bawah Rancangan Malaysia ke-10, sebanyak RM2.62 bilion disalurkan kerajaan pusat untuk melaksanakan 628 projek di negeri itu, dan sebanyak RM83.81 juta lagi disalurkan menerusi pelbagai agensi dan kementerian, katanya kepada pemberita, di Shah Alam.
Beliau yang ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Persekutuan Negeri Selangor, berkata selain itu, sebanyak RM16.95 juta disalurkan untuk 11 projek yang diminta pemimpin tempatan ketika lawatan Perdana Menteri Datuk seri Najib Razak dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Kerajaan Selangor sebelum ini membentangkan  belanjawan berjumlah RM1.43 bilion, yang mana RM830 juta diperuntukkan untuk belanja mengurus dan baki RM600 juta bagi pembangunan negeri untuk tahun ini.
Pada majlis itu, Noh turut menyampaikan surat pelantikan kontraktor untuk fasa kedua membina dan menaik taraf perhentian bas di seluruh Selangor, merangkumi 67 projek bernilai RM9.1 juta.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails