BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Thursday, February 11, 2010

Maruah ..gadis-gadis malaysia 30puluh sen aje...

ha ha ha.....maruah gadis malaysia hanya bernilai 30 sen di mata rakyat asing...yang sebelah pihak dok bangga dan untung dengan kehadiran warga asing.

laporan polisi telah dibuat.....kita akan menyiasat kes berkenaaan mengikut akta sekian sekian....he he he he heh....

KUALA LUMPUR: Hanya kerana enggan mengurangkan harga rokok, seorang wanita berusia lewat 30-an yang juga peniaga kecil-kecilan di Desa Tasik Sungai Besi di sini, nyaris dirogol dua lelaki warga Bangladesh, kelmarin.

Difahamkan, kedua-dua lelaki berusia lewat 30-an itu mengugut menculik mangsa sebelum dibawa ke rumah mereka di kawasan berhampiran untuk dirogol.


Lebih menghairankan tindakan lelaki terbabit hanya disebabkan keengganan mangsa mengurangkan harga sekotak rokok sebanyak 30 sen.


Difahamkan, harga asal rokok Lussman yang diminta kedua-dua lelaki itu ialah RM2.80 sekotak.


Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu, mangsa berseorangan sebelum dihampiri dua lelaki warga Bangladesh terbabit sebelum mereka memesan dua kotak rokok.


Mangsa yang enggan dikenali berkata, kedua-dua lelaki terbabit mula bertanyakan harga rokok itu.


“Sebaik saya memberitahu, mereka meminta diskaun 30 sen. Saya menerangkan kepada mereka harga tidak boleh dikurangkan.


“Lagipun, jual rokok bukan sama macam buka restoran...untungnya kecil saja,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


Menurutnya, kedua-dua mereka kemudian mengugut akan membawanya ke rumah mereka berhampiran kawasan berkenaan dan akan melakukan perkara yang tidak diingini.


“Saya yang tidak faham cuba mendapatkan penjelasan mereka. Seorang daripada mereka mendakwa akan merogol saya sekiranya enggan mengurangkan harga rokok itu,” katanya.


Tersentak dengan itu, mangsa memarahi kedua-dua mereka, namun tidak diendahkan.


Mangsa yang kebuntuan selain bimbang keselamatannya memaklumkan akan membuat laporan polis sekiranya mereka terus mengganggunya.


Difahamkan, ugutan mangsa itu juga tidak memberikan kesan sebaliknya mereka cuba menghampirinya.


Mangsa menjerit menyebabkan kedua-dua mereka melarikan diri tanpa membeli rokok itu sebaik beberapa orang awam di kawasan berkenaan datang untuk menghulurkan bantuan.


Sehubungan itu, mangsa membuat laporan di Balai Polis Sungai Besi di sini, untuk siasatan dan tindakan lanjut.


Difahamkan, sehingga kini mangsa masih trauma untuk memulakan perniagaan kerana bimbang kejadian sama berulang.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Cheras, Superintendan Abdul Rahim Hamzah Othman ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan kejadian berkenaan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails