BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Thursday, June 17, 2010

IRAN takut 1Malaysia....?

Dilayan bagai penjenayah di Iran


Arshad

sepatutnya sampai disana tukar jadi 1islam.....!

KUALA LUMPUR - Dilayan seperti penjenayah. Itu yang berlaku ke atas peserta Ekspedisi 1Malaysia Kembara ke Bumi Suci 2010 ketika tiba di bandar Tehran, Iran kelmarin.

Semuanya gara-gara tindakan peserta iaitu Firdaus Mohammad Zainal, Arshad Zainuddin dan Zamri Mohamed merakamkan gambar panorama bandar raya berkenaan.

Akibatnya, tangan mereka digari dan mata mereka ditutup sebelum dibawa ke balai polis berdekatan untuk soal siasat selama dua jam sebelum dibebaskan.

Polis Iran turut merampas pasport serta kamera produksi selain mengarahkan semua peserta ekspedisi ke balai polis semula semalam untuk tindakan selanjutnya.

Pengurus ekspedisi, Azman Baharuddin dalam e-melnya kepada Kosmo! menegaskan, ia pengalaman paling mencabar setakat ini tetapi semangat teguh untuk meneruskan kembara hingga selesai tetap membara.

"Kami juga amat berharap pasport dan kamera yang telah dirampas itu dipulangkan semula untuk membolehkan kami meneruskan perjalanan,"ujarnya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails