BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Thursday, August 12, 2010

Fuuuuyyyyuoh,..ada ONG maaa..

BOLEH JUGA PELURU ITU DI BUAT KALUNG..YB JANGAN LUPA..SUMPIT YANG TAK BERBUNYI PUN KITA TAK TAKUT..INIKAN PULAK PELURU YANG BUNYI RUIH SEKAMPUNG...KERAT BUAT JADI KALUNG...KALUNGANKAN DILEHER YB ..BIAR SIPENGHANTAR GERAM TENGOK OELURU DIA DIGANTUNG LEHER YB..
GENTAR TIDAK SAMA SEKALI..INI PERBUATAN DAYUS/PENAKUT ..AUWW AUWWW..

MP PJ Utara terima ancaman, sebutir peluru


Ahli parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua menerima surat ugutan untuk mengancamnya petang semalam. Turut dimuatkan dalam sampul surat berkenaan adalah sebutir peluru yang masih belum digunakan.

Bungkusan itu dialamatkan ke pejabatnya di Damansara dari Tangkak. Ia dibuka oleh pembantu pejabatnya pada jam 4.30 petang.

Surat berkenaan berbunyi: "Lu banyak berani?

"Sekarang lu mau apa?

"Jalan sekarang mau tengok depan, belakang, kiri, kanan bawah dan atas.

"Apa pasal?

"Lu punya keluarga, rumah, pejabat, kereta - WHT ....004, wa sudah mau.

"Sendiri mau ingat. Lu fikirlah sendiri,"

Pembantunya itu kemudian terus membuat laporan polis di pejabat polis Damansara Utama dengan diiringi oleh Pua dan peguam DAP, Lim Lip Eng yang juga ahli parlimen Segambut.

Polis telah mengesahkan peluru itu adalah buatan tempatan dan ia untuk kegunaan senapang M16.

Ancaman itu dipercayai ada kaitan dengan cadangan Pua bagi memansuhkan dasar pemberian diskaun tujuh peratus kepada bumiputera untuk pembelian hartanah mewah yang dibuatnya pada awal bulan ini.

Berikutan cadangannya itu, Pemuda Umno Selangor pada 4 Ogos lalu, juga membuat laporan polis terhadap ahli parlimen Petaling Jaya Utara itu kerana menganggap cadangan berkenaan berbahaya dan berbaur hasutan serta mencabuli perlembagaan persekutuan serta kontrak sosial.

Pada Mei 2008, Pengerusi DAP, Karpal Singh yang juga ahli parlimen Bukit Gelugor juga menerima surat ancaman bunuh dan sebutir peluru.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails