BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Thursday, August 5, 2010

Pegawai dari PDT yang tak cerdik..atau Pengampu..

cerita sebelum ini:klikdisini dan 2disini

keluar dari Balai Penghulu..penduduk terus ingin bekerjasama dengan wakil PR...rata-rata mereka tertanya-tanya apahal Dato Ho yang duduk Pokok Assam(MCA)..boleh diangkat sebegitu tinggi oleh Pegawai dari PDT..

ekoran masaalah tanah yang dihadapi 13 buah keluarga diKg Baru Kuala sepetang.satu perjumpaan telah dianjurkan oleh Pejabat Daerah dan Tanah LMS, dengan dihadir oleh wakil Kementerian Pelajaran dan Juga wakil MCA Dato Ho (Calon DUN.Kalah di Pokok Assam).

Setelah perbincangan demi perbincangan,Dato Ho telah menyarankan satu Idea yang kami memang dah tahu..iaitu tanah KTM yang berdekatan dianugerahkan kepada sekolah mengantikan tanah penduduk yang telah diluluskan kepada sekolah pada tahun1979,walau pun penduduk telah mendiami 50tahun lebih.

Adakah patut siPegawai Banggan boleh berkata:ahhh saya memang Tahu Dato Ho boleh selesai masaalah ini,sebab itu saya mahu tunggu dia datang..memang dia saja boleh selesai Masaalah ini.

ehhh mamat uban..apara punya banggan..hang ini,,rakyat Pokok Assam pun dah tak mahu kat dia yang hang boleh bodek dia sampai teloq naik kepala ..apasal..?ada masyuk atau memang hang tak layak sebagai Pegawai yang menguruskan halehwal Tanah..

jangan jadi pembodek BN..kalau makan duit Rakyat..berhenti kerja ..kalau nak jadi Pembodek BN ..kerja dengan BN..ayuh kita Lawan secara Gentleman...ingat sikit nak bagi makan anak bini dengan duit haram dan buat kerja-kerja Pembodek ..

2 comments:

Abang aji said...

Kalau wakil BN tak boleh buat kerja,apahalnya dengan wakil PR ambil alih sajalah kerja dan dapat menyelesaikan masalah masyarakat setempat.Jangan pandai maki hamun aja tapi bila mana diberi mandat oleh rakyat puak-puak kau orang pun sama saja dengan BN,tak ada apa kurangnya pun bang.Tengok sajalah kat Pulau Pinang tu LGE dah jadi raja maharaja,belun sepenggal dah macam tu apakah lagi berpenggal2.Habis kepala orang melayu dipenggal.Saya berasa teruja dengan tulisan saudara ni..Islam tak mengajar kita berbahasa seperti ini,bahasa yang penuh tata susila dan senang didengar,harap2lah yang menulis rencana ini orang bukan beragama ISLAM.

NoToBn said...

kenapa nampak kat PP aje...apa cerita kat Perak sekarang ini..Pegawai melayu..terangkat Jubur ampu cina.yang penduduk cina sendiri naik meluat...kepala melayu dipengggal cina PP..tapi kepala semua rakyat sedang dipenggal.pegawai2.Melayu ...gara-gara sekupang dua..yg dilemparkan org kepentingan dari semua bangsa..tak nampak..kau ye..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails