BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Friday, September 2, 2011

AHLONG menemui Taktik baru..!

Ramai lagi gadis gadis akan menjadi mangsa...kerana ramai juga Peminjam itu mata keranjang dan bukan kecik anak tu...handai handai mereka...hutang dibayar barang pun dapat..dah manja dan lemah lembut..siap maneteram sekali siamoi itu..cari jalan balik tak jumpa siamoi tu..hi hi hi..TIADA CARA DAN TAKTIK YANG LEBIH HEBAT DARI CARA ALLAH itu sendiri...dalam Islam dah ada siap dah cara cara berhutang ...ikut aje le..

Gadis kutip hutang ah long

KUALA LUMPUR – Pemberi pinjaman haram ah long kini menemui formula baharu untuk mengutip hutang daripada peminjam apabila menjadikan remaja perempuan sebagai orang tengah untuk melaksanakan misi tersebut.

Remaja berkenaan diberi upah antara tiga hingga lapan peratus daripada jumlah kutipan atau RM5,000 hingga RM10,000 daripada setiap peminjam. Antara kriteria yang diperlukan, remaja pengutip hutang itu mestilah bersikap lemah lembut dan berperwatakan menarik.

Taktik itu dilihat berjaya kerana gadis-gadis terbabit diarahkan untuk menggunakan kata-kata manis ketika berurusan dengan peminjam yang liat membayar hutang.

Cara itu juga didakwa mampu mengelakkan keganasan seperti bergaduh, simbah cat atau ah long mengurung peminjam.

Difahamkan, jumlah kutipan hutang menggunakan khidmat remaja amat memberangsangkan dan mula menjadi budaya ah long sejak awal tahun lalu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails