BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Sunday, September 11, 2011

Otak keliru..bila sekelambu dgn UMNO

DEYY MACHA KIMMA..ADALAH LEBIH BAIK LU SURUH PIHAK KESELAMATAN BUAT KERJA SUNGGUH..BUKAN SIBOK BERPOLITIK DAN MASUK KAMPUNG KEMPEN UTK UMNOBN..dan suka sgt pantau ceramah PR merata ceruk..ini otak dah jadi Binggai ke..lu suruh letak Pengawal bersenjata direstoran...

Kimma cadang letak pengawal di restoran mamak


GAMBAR CCTV menunjukkan sekumpulan lelaki merompak sebuah restoran mamak 24 jam di Shah Alam akhir bulan lalu.


KUALA LUMPUR - Kongres India Muslim Malaysia (Kimma) mencadangkan semua restoran mamak dilengkapi pengawal keselamatan bersenjata ekoran beberapa kejadian rompakan di premis-premis itu baru-baru ini.

Presidennya, Senator Datuk Syed Ibrahim Kader berkata, cadangan itu dirasakan wajar demi menjaga keselamatan pelanggan dan pemilik restoran daripada sebarang kejadian tidak diingini.

"Kami juga mencadangkan masa perniagaan restoran mamak dipendekkan bagi kawasan yang berisiko berlaku rompakan atau jika tidak, mereka boleh menempatkan pengawal keselamatan bersenjata," katanya ketika dihubungi Kosmo! Ahad semalam.

Menurut beliau, kejadian rompakan ke atas restoran mamak bukan perkara baharu, sebaliknya sudah lama berlaku tetapi tidak dilaporkan oleh pemilik restoran.

Kata beliau, keengganan pengusaha melaporkan perkara tersebut adalah kerana tidak mahu kehilangan pelanggan termasuk masa yang panjang untuk berurusan dengan pihak berkuasa selain jumlah kerugian yang kecil.

"Bagaimanapun, satu mesyuarat antara pihak polis dan pengusaha restoran mamak akan diadakan dalam tempoh satu atau dua minggu lagi bagi mencari pendekatan terbaik mengatasi masalah ini," tambahnya.

Beliau berkata, cadangan itu akan dibincangkan antara Kimma, Dewan Perniagaan India Muslim dan Persatuan Restoran Muslim Malaysia (Presma) sebelum berjumpa dengan pihak polis.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails