BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, December 28, 2010

kenderaan semakin bahaya di1malaysia..Naik basikal aje..

ha ha keselamatan di 1malaysia semakin Parah..naik basikal pun dah tak selamat...

2 remaja konvoi basikal maut dirempuh van


BEGINILAH keadaan basikal yang dinaiki Mohd. Sufi dan lapan rakannya selepas dirempuh sebuah van hingga menyebabkan remaja itu maut dalam kejadian di Muar semalam.


MUAR - Hasrat sekumpulan sembilan remaja untuk pergi ke Wet World Batu Pahat yang terletak kira-kira 50 kilometer dari sini dengan mengayuh basikal musnah apabila dua daripada mereka maut manakala seorang lagi parah selepas dirempuh dari belakang oleh sebuah van semalam.

Kejadian pukul 4.30 pagi di Jalan Muar-Batu Pahat berhampiran Kompleks Penghulu Sungai Balang, di sini itu mengakibatkan Mohd. Sufi Johari, 15, maut di tempat kejadian manakala rakannya, Mohd. Amirul Nizam Awang Nudin, 17, meninggal dunia semasa dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF) Muar.

Seorang lagi rakan mereka yang masih belum dikenal pasti identitinya kini sedang bertarung nyawa di ICU hospital tersebut. Enam lagi rakan mereka hanya cedera ringan.

Difahamkan, kesemua mangsa menaiki basikal masing-masing dari Kampung Simpang Baba, Jalan Salleh di sini untuk mandi-manda di Wet World Batu Pahat.

1 comment:

Anonymous said...

Kalau rasa nak selamat lagi pergilah ke1Israil.Disitu segala akan tahu!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails