BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Monday, May 31, 2010

Lucunya..kalau jadi Ahli UMNO..

Pemuda mengecam keras..yang siTuaBangka ingin nak tidur sebantal..amno amno..apco apco...otak BN memang kacau kacau dibuatnya...waaaa..cantik si KJ mengajak masyarakat antarabangsa bersatu yang kaum kerabat hang bila nak ajak bersatu bersama...Otak prebet pstd(pakai smart takada duit)..itu pun mana punya mangkuk nak bagi siKJ jadi mejar...ooooi..otak macam ini hangpa nak bagi Mejar..

Pemuda Umno Kecam Serangan Israel Ke Tas Konvoi Kemanusiaan

PETALING JAYA: Pergerakan Pemuda Umno mengecam sekeras-kerasnya serangan tentera Israel ke atas konvoi yang membawa bantuan kemanusiaan ke Gaza awal pagi tadi.

Ketuanya, Khairy Jamaluddin berkata, masyarakat antarabangsa perlu bersatu mengutuk serangan ini atas prinsip kemanusiaan sejagat.

"Pembunuhan kejam ini dilakukan di perairan antarabangsa, lebih kurang 65 kilometer dari persisiran Gaza di mana tentera Israel tiada langsung hak kedaulatan untuk menyerang konvoi kapal tersebut.

"Tindakan ini ternyata melanggar peraturan antarabangsa lantas membuktikan sekali lagi bahawa rejim Israel adalah satu rejim zalim laknatullah yang langsung tidak menghormati undang-undang," katanya.

Dalam serangan kira-kira pukul 7.30 pagi tadi (waktu Malaysia), tentera Israel menyerang kapal Turki "Mavi Marmara" yang turut dinaiki seorang wartawan dan seorang jurukamera stesen televisyen Astro Awani.

Bagaimanapun nasib wartawan Ashwad Ismail, 25, dan jurukamera Shamsul Kamal Latip, 38, sehingga kini masih belum diketahui.

Enam lagi rakyat Malaysia yang berada dalam satu lagi kapal, "Rachel Corrie" yang juga dalam misi serupa, dilaporkan selamat.

Mereka terdiri tiga wakil Perdana Global Peace Organisation (PGPO) Shamsul Akmar Musa Kamal, Matthias Chang dan Ahmad Faizal Azumu, Anggota Parlimen Parit, Mohd Nizar Zakaria serta wartawan Halim Mohamed dan jurukamera Mohd Jufri Judin, kedua-dua dari TV3.

Selain itu menurut Khairy, insiden berkenaan merupakan ujian kepada kuasa-kuasa besar dunia terutamanya Amerika Syarikat di bawah Presiden Barack Obama yang sebelum ini menjanjikan pembaharuan dasar luar yang lebih adil kepada umat Islam.

"Sudah tiba masa beliau mengotakan janjinya kepada dunia dengan tidak lagi menyelindungi keganasan sekutunya sepertimana Presiden-Presiden sebelum ini.

"Pemuda Umno juga menggesa Kerajaan Malaysia melalui Kementeri Luar Negeri bersama rakan-rakan luar yang lain untuk segera mendesak Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) mengambil tindakan sekeras-kerasnya terhadap Israel," katanya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails