BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, July 6, 2010

aiiiyaaa..ini ada double standarad...sokong lain tak sokong lain..

ini negaraku Malaysia..sudah menjadi negara untuk kroni sahaja..ada sokong BN..boleh setakat amaran..walau pun isu yang dibangkitkan amat berat..tapi kalau tak sokong...baru cakap boleh bangkarap kalau terus ditangan kroni Bn...tutup terus....ini macam manyak susah maaa..lain kalai takpayah buat undi undi..pilih saja yb yb dari kalangan penyokong UMNOBN...duit tak habis masa tak rugi...ada botoike..?

KDN beri amaran pada 'Suara Perkasa'

Suara Perkasa, akhbar rasmi PERKASA diberi amaran oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) kerana menerbitkan artikel yang boleh membahayakan perpaduan nasional.

Ketua editornya, Daud Ibrahim berkata pegawai KDN memberitahunya bahawa muka depan edisi sulung akhbar tersebut "tidak membantu perpaduan nasional".

Sehubungan itu, KDN telah memberi amaran kepadanya supaya membuat kesalahan yang sama, kata Daud ketika dihubungi di Malaysiakini.

Daud bertemu pihak KDN hari ini untuk memberi penjelasan mengenai tajuk muka depan Suara Perkasa yang mula diterbitkan minggu lalu yang menggesa supaya Ketua Pemuda MCA, Datuk Wee Ka Siong ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).seterusnya...

KDN: Tindakan jika Suara Keadilan terus diterbitkan


Parti Keadilan Rakyat (PKR) perlu menanggung implikasi undang-undang sekiranya parti itu bertindak menerbitkan akhbar Suara Keadilan yang permit penerbitannya sudah tamat.

Setiausaha Bahagian Kawalan Penerbitan dan Teks Al-Quran Kementerian Dalam Negeri (KDN), Datuk Zaitun Ab Samad berkata: "kalau beroperasi tanpa lesen, mereka perlu menanggung risiko dikenakan tindakan."

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Pengarah Strategi PKR, Tian Chua bahawa penerbitan akhbar itu akan diteruskan walaupun permohonan untuk memperbaharui permit akhbar itu belum mendapat jawapan KDN.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails