BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Wednesday, June 8, 2011

Lucah..Akhirnya yang ditakuti berlaku..

pengedar gambar Lucah bebas sehingga kini dan sebahagian VIP yang terlibat bebas tanpa sebarang tindakan Pihak keselamatan..akhirnya masjid dijadikan medan pengedaran gambar gambar Lucah..siapa punya angkara sebenarnya..adakah pihak keselamatan atau Pihak pemerentah..?UMNO dan Pemimpin UMNO terus bersegongkol dalm isu Lucah sehingga dilihat sebagai Pihak yang bertanggung jawab dalam kerosakkan masyarakat masa kini...walau pun ada beberapa penafian oleh pimpinan UMNO tapi kebanyakkan masyarakat beranggapan bahawa UMNO le dalang disebalik Isu Lucah yang sedang berlaku sekarang..sementara Pihak keselamatn terus membiarkan diri mereka menjadi alat UMNO..

Hina Surah Yassin: Polis diminta bertindak
Sekumpulan umat Islam yang menunaikan solat di Taman Bertam Kepala Batas pada Ahad lalu terkejut apabila mendapati beberapa keping gambar lucah diselitkan di beberapa Surah Yassin di masjid itu.

Gambar-gambar berkenaan dilekatkan dengan cara ayang agak teratur, kata pengerusi jawatankuasa masid Abdul Rahman Abdullah kepada tabloid berbahasa Melayu Sinar Harian.

NONEMembidas tindakan itu, ahli exco bagi hal ehwal agama, perdagangan dalam negeri dan pengguna Pulau Pinang Abdul Malik Abul Kassim meminta kerjasama polis supya bertindak segera terhadap dalang berkenaan.

Abdul Malik berkata tindakan itu tidak dapat diterima tanpa mengira bangsa, agama atau pegangan politik sesiapa sekalipun.

“Tanpa mengira niat mereka, tidak ada sesiapapun yang boleh menerima provokasi yang berbentuk perkauman yang cukup menghina ini.

“Bentuk provokasi seumpama ini biasanya hanya kita dapati di surat khabar milik Umno.”

Beliau mengulas kejadian dua hari lalu di mana kira-kira 100 jemaah Masjid At-Takwa di Taman Bertam Indah yang menjumpai gambar lucah di Surah Yassin milik masjid itu.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails