BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Friday, June 24, 2011

Tunggu dah Lihat.........

kalau benar membantu Rakyat ayuh saya cukup mengalu alukan tetapi disebalik Kedai Rakyat bila adanya penguasaan UMNO..kerana atas alasan Kedai Rakyat @ kedai 1 Malaysia..kita tunggu dan lihat apa kesudahaannya..mungkin bakal berakhir seperti kelinik 1 malaysia..tinggal nama...petugasnya entah kemana(sesiapa yang berurusan dengan kelinik 1malaysia tahule kesannya)..KATA KATA YG CUKUP POPULAR: DIMANA ADA UMNO DISITU ADA KERUNTUHAN.......(JANGAN JANGAN IDEA MEMBUKA KEDAI INI SATU LAGI PROJEK UMNOBN UTK MENGAUT WANG RAKYAT KE PE..?)

Kedai Rakyat cegah peniaga kaut untung lebih


BEBERAPA pengunjung membeli barangan keperluan mereka di Kedai Rakyat 1Malaysia, Stesen LRT Kelana Jaya semalam.


KUALA LUMPUR – Pelancaran Kedai Rakyat 1Malaysia kelmarin mendapat sokongan daripada persatuan pengguna yang rata-rata berpendapat ia dapat membantu orang ramai berjimat cermat dalam perbelanjaan harian mereka.

Menurut mereka, kewujudan kedai itu dilihat mampu menangani masalah penipuan yang dilakukan segelintir peniaga untuk mengaut untung berlebihan.

Pengarah Komunikasi Gabungan Persatuan Pengguna Malaysia (FOMCA), Mohd. Yusof Abdul Rahman berkata, harga jualan yang murah di Kedai Rakyat 1Malaysia boleh dijadikan kayu pengukur sejauh mana peniaga mengambil kesempatan pada saat pelbagai krisis harga barang yang timbul sekarang sehingga menimbulkan kesulitan kepada orang ramai.

“Dengan wujudnya kedai seperti ini, pengguna mempunyai alternatif ketika membeli barangan keperluan asas pada harga lebih murah tetapi berkualiti.

“Tidak dapat dinafikan kedai berkonsepkan mesra rakyat ini mempunyai pelbagai implikasi positif terhadap rakyat serta ekonomi setempat,” katanya ketika dihubungi semalam.

Yusof berharap masalah kenaikan harga barang yang semakin menular dapat ditangani dengan pembukaan kedai berkenaan.

Beliau mengulas pembukaan Kedai Rakyat 1Malaysia yang dilancarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Stesen LRT Kelana Jaya kelmarin.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails