BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Thursday, June 16, 2011

Pemilihan Masjid: saki baki Ajk haprak geng UMNO..

Pupus..ingat barisan Ajk UMNO dimasjid PP dah pupus...looo ada lagi malaun malaun...hi hi hi hi..looo ingat UMNO ke...lantik pengerusi terdiri ketua Cawangan UMNO nak baca Fatihah pun tak betolllll....

Pemilihan masjid: Kariah Pulau Pinang mahu ke mahkamah

June 15, 2011

GEORGE TOWN, 15 Jun – Persatuan Kariah-kariah Masjid Pulau Pinang akan mengambil tindakan mahkamah terhadap kerajaan negeri sekiranya masih bertegas melaksanakan kaedah pemilihan anggota masjid kariah mengikut sistem pilihan raya umum.

Yang Dipertua persatuan itu, Datuk Seri Mohd Yussoff Latiff berkata persatuan itu berpendirian tegas tidak bersetuju dengan tindakan yang diambil kerajaan negeri berikutan kaedah berkenaan tidak mengikut undang-undang yang sedia ada berikutan ia masih belum mendapat perkenan Yang di-Pertua Agong.

“Persatuan mengambil pendirian memandangkan pilihan raya itu diadakan dalam keadaan tergesa-gesa di samping menggunakan sistem pemilihan yang agak longgar serta mengelirukan hingga dikhuatiri akan mengundang perpecahan dalam kariah masjid berbanding tujuan asal perjuangan persatuan itu untuk penyatuan ummah,” katanya dipetik Bernama Online.

“Malah jika belum mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, ia dianggap menyalahi undang-undang dan sekiranya dilaksanakan juga untuk menjaga rumah Allah, maka ia merupakan satu dosa,” katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Khas Persatuan Kariah-Kariah Masjid negeri Pulau Pinang di sini hari ini.

Yussof berkata proses tindakan mahkamah itu adalah tindakan terakhir yang akan diambil pihaknya dan isu tersebut perlu diselesaikan menerusi musyawarah.

Kerajaan Pulau Pinang minggu lepas mengumumkan pemilihan jawatankuasa masjid di negeri itu diadakan secara pilihan raya mulai tahun ini bermula 18 Jun hingga 23 Julai yang melibatkan lebih 200 masjid menggantikan cara lama di seluruh Pulau Pinang.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails