BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, February 1, 2011

Kerja kerja DAP yang merungsingkan UMNOBN

DAP kawasan Taiping hari ini mencatat sejarah dengan memberi sumbangan kepada seramai 1,000 orang warga emas dan keluarga miskin dari pelbagai kaum sebagai usaha memupuk masyarakat penyayang.

Ahli Parlimen Taiping, Nga kor ming hari ini menerajui pasukan khidmat masyarakat DAP Taiping memberi derma barangan asas seperti beras, gula, minyak dan makanan ringan kepada 1,000 orang warga tua yang berumur lebih 60 tahun ke atas sempena Tahun Baru Cina yang bakal jatuh pada 3/2/2011.

Dalam ucapan perasmian beliau, Nga Kor Ming menegaskan bahawa walaupun peruntukan Ahli Parlimen beliau telah dirampas oleh kerajaan Barisan Nasional, tetapi ia tetap tidak mematahkan semangat wakil rakyat Pakatan Rakyat untuk memberi perkhidmatan terbaik kepada rakyat. “Ketidakadilan BN tidak akan menjadi batu penghalang kepada kami untuk menghulurkan bantuan kepada rakyat miskin.” Beliau menegaskan.

Nga, yang juga merupakan setiausaha Negeri DAP Perak juga berkata, seandainya Pakatan Rakyat Berjaya menawam Putrajaya pada PRU Ke-13, Kerajaan PR akan memberikan RM1,000 kepada setiap rakyat berumur 60 tahun ke atas sebagai pengiktirafan kepada sumbangan dan jasa mereka dalam pembangunan Negara. Dasar penyayang tersebut adalah bertujuan untuk memupuk masyarakat penyayang yang prihatin.

(ini dalam kes Peruntukkan dilencong kepada Ketua Bahagian UMNO..kalau ada peruntukkan diberi...luuu orang sendiri tau....lagi hebat..)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails