BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Wednesday, January 19, 2011

Bilangan Rakyat wayar short meningkat..Kenapa..?

mana tak short atau putus wayar....(giler)..sebab asyik gilo memikirkan harga barangan semakin hari semakin naik,minyak naik,kos sara hidup naik,kos anak-anak sekolah naik,segala-gala Kos di1mlaysia meningkat..giloer memikirkan itu dan juga giloer memikirkan pembaziran dan Joli kaum Puak atas nama pemimpin.

  • giloer memikirakan siapa pemimpin sebenar Suami atau Isteri..?giloer memikirkan HARGA GETAH melambung peringkat Rekod Dunia sempena musim PRK Dun Tenang..dan giloer memikirkan apa akan jadi selepas PRK nanti..?
  • Giloer memikirkan kenapa Pimpinan UMNO sewaktu hidup sanjung hingga diusung S.U cawangan UMNO semasa Hidup,selepas mati..walau pun berada tidak berapa jauh..nak ziarah pun tak boleh..
  • Giloer memikirkan ..adakah DUN Tenang akan Perperang dengan Israel atau mana-mana kuasa asing..kenapa ada lambakan Polis dan kaki-kaki Pemgampu bertaburan masa PRK INI..
  • dan bermacam-macam lagi..le ini yang bertambah Giloer..bila masa nak simpan DUIT untuk mati..sebab tanah Kubur yang manusia dah tak mahu dah jadi mahal giloer..
DAN AKHIR SEKALI, KENAPA DIRI SEBENARNYA GILOER SELAMA INI TAK DAPAT MEMBEZAKAN YANG MANA BAIK DAN YANG MANA JAHAT..SEHINGGA SOKONG SEPENUH HATI.. SIDACING YANG ORANG PUN DAH TAK GUNA...INI SEBAB UTAMA ..SEBAB APA SEMAKIN ORANG JADI GILOER...
KALAU SUDAH GILOER UMNO,RAMAI YANG SETENGAH MATII.SETENGAH MATI..
GILOER UMNO ..GILER JUDI,GILOER UMNO ..GILER ARAK,GILOER UMNO ..SENDIRI GILOER..ha ha ha.


Bilangan pesakit mental meningkat


BILANGAN pesakit mental seperti dua beradik ini, Mohd. Mozamri Dasan (kiri) dan Tarmizi semakin meningkat ekoran tekanan hidup zaman moden.- Gambar hiasan


PUTRAJAYA - Kementerian Kesihatan bimbang tentang peningkatan masalah kesihatan mental di kalangan rakyat negara ini dengan bilangan pesakit yang menerima rawatan di hospital kerajaan sepanjang tahun lalu meningkat 15.6 peratus atau sebanyak 400,227 orang.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, angka itu mencatat peningkatan 15.6 peratus berbanding tahun 2009.

"Menjelang tahun 2020, salah satu daripada gangguan mental iaitu kemurungan dijangka menduduki tempat kedua dari segi beban penyakit selepas penyakit jantung," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Penasihat Promosi Kesihatan Mental di sini semalam.

Beliau berkata, untuk membendung gejala ini di peringkat usia muda, pihaknya akan memfokuskan kepada aktiviti mempromosi minda sihat dan pencegahan penyakit mental termasuk pelaksanaan Program Menangani Stres di sekolah sepanjang tahun ini.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails