BIJAN

TABUNG PRIHATIN

"TABUNG PRIHATIN" PAS KAWASAN BUKIT GANTANG;;DERMA BAGI MEMBANTU ANAK YATIM/FAKIR MISKIN/OKU DAN YANG MEMERLUKAN...PADA YANG BERHAJAT SALURKAN SUMBANGAN ANDA MELALUI AKAUN "MAYBANK:NO AKAUN:"558051304442"..MAKLUMKAN SUMBANGAN ANDA KETALIAN:012-4282010/019-5205025/019-5789690.TQ

Tuesday, May 24, 2011

Rakyat Malaysia dihalau dari 1Malaysia..?

hebat siTok Uban..kalau ada yang dia tak suka..habis mana-mana kakitangan yang bergajikan wang rakyat akan menikus dan ikut arahan si Tok Pek Kong....Rakyat malaysia yg menjadi pemantau Pilihan Raya disarawak ditangkap dan kemungkinan dihalau keluar dari sarawak..kenapa..?sarawak pak dia punya ke..atau sebahagian dari Malaysia..?

Penyelaras pemantau p'raya ditahan di Kuching
Penyelaras Rangkaian Pemantau Pilihan Raya Malaysia (MEO-Net) Ong Boon Keong dibawa ke pejabat Imigresen Kuching hari ini, selepas dia ditahan ketika mengunjungi sebuah kampung dekat bandar tersebut.

NONEOng, juga dikenali sebagai Organic Ong, yang masih berada di
pejabat Imigresen Kuching, memberitahu Malaysiakini bahawa dia ke Sarawak Sabtu lepas untuk ker-kerja pemantauan selepas pilihan raya Sarawak.

Pagi ini, Ong (kiri) dan dua rakannya pergi Ampangan Bengoh - kira-kira setengah jam pemanduan dari Kuching - untuk menemui beberapa penduduk kampung di situ.

Bagaimanapun, pada sekitar jam 11 pagi, kira-kira 10 pegawai Imigresen tiba dengan lima kenderaan dan membawanya pergi dari situ. Mereka membawanya seorang sahaja ke pejabat Imigresen Kuching.

Ketika dihubungi, Ong berkata dia tidak tahu mengapa pihak berkuasa membawanya ke situ.

“Mungkin mereka tidak suka apa saya lakukan pada masa lalu.”

Penyelaras badan pemantau pilihan raya Sibu, Wong Meng Chuo mendakwa Ong berdepan dengan kemungkinan diusir dari Sarawak.

Juga difahamkan bahawa Ong akan disoalsiasat oleh pihak berkuasa pada jam 2 petang.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails